Mahnala
kylä Hämeenkyrössä

Mahnala sijaitsee keskellä valtakunnallisesti merkittävää kansallismaisemaa Mahnalanselän rannalla.   Parhaiten Mahnala tunnetaan Maisematien marjatiloista, Mahnalan tanssilavasta sekä Mahnalan Ympäristökoulusta.

FlorAnn ART Kesägalleria Yrjölän Marjatilan Kivinavetassa 1.6. - 29.6.2024

Kuten Flora Ann Heinäsuo itse sanoo Instagramissa: "Ihanaa ilmoittaa, että pääsen pitämään taas Kesäkuuksi Galleriaa Hämeenkyröön!❤️ Toivottavasti pääsette katsomaan taidettani ja moikkaamaan! Tulen itse olemaan paikan päällä touhuilemassa aina kun Galleria on auki✨"

Katso lisää täältä.

Upeasti peruskorjattu hirsitalo myynnissä Mahnalanselän rannalla!

Nyt tuli myyntiin huoliteltu ja tunnelmallinen vuonna 1930 rakennettu hirsitalo upealla järvinäköalalla ja omalla rantaviivalla. Tutustu tarkemmin siihen ja muihin Mahnalassa ja lähikylissä myynnissä oleviin taloihin täällä.

Juhannustanssit Mahnalan lavalla juhannuspäivänä 22.6.

Juhannuspäivänä 22.6.2024 klo 20.00 alkaen, tanssilavan tunnelman tarjoilee Jarkko Salmi & SUNSET. Tule viettämään ikimuistoinen juhannusilta tanssien, nauttien hyvästä musiikista ja kesäyön taianomaisesta tunnelmasta. 

Puimasuuli on nyt avoinna joka päivä!

Kesän saavuttua Mahnalaan Puimasuuli on nyt avoinna ma-pe 10-19, la 10-18, su 10-19. Puimasuulissa, myynnissä mm. 

Tervetuloa nauttimaan kesän rennosta tunnelmasta Puimasuulissa. Lisätietoja saat Yrjölän marjatilan verkkosivuilta ja blogista

Kuva otettu 4.6.2024

Mahnala-Sasin vuosikalenteri 2024-25 nyt myynnissä!

Mieluinen ostos, ympäristöystävällinen lahja tai mökkituliainen kenelle tahansa alueen kaunista luontoa ja kansallismaisemaa arvostavalle. Hinta 15 euroa. Myyntipaikkoja mm. Yrjölän Marjatilan kivinavetta, Hämeenkyrön Kotiseutumuseo ja Mahkun verkkokauppa

Mahnalan Mansikkabingot kesäkuussa!

Mahnalan ympäristökoulun vanhempainyhdistys MAHLA ry järjestää perinteiset MansikkaBingot Yrjölän Marjatilan Puimasuulissa kesäkuun tiistai-iltoina. Peliaika on klo 18 - 20 sisältäen väliajan. Pelilippujen myynti alkaa jo klo 17:15.  Ensimmäinen bingo on tiistaina 4.6.2024.

Puimasuulin kahvio on avoinna koko päivän! 

Bingotuotto käytetään suoraan koulumme oppilaiden hyväksi. Yhdessä mahdollistamme esimerkiksi oppilaiden jäähalli- ja uimahallimatkoja sekä kirjastokäyntejä. Myös luokkaretket ovat pääosin Mahlan kustantamia ja tietenkin saamme toteutettua monta hyödyllistä ja maukastakin hankintaa vuoden mittaan. 

Tervetuloa pelaamaan ja nauttimaan tunnelmasta kanssamme!

Maalausta & mansikoita taidetallissa sunnuntaina 30.6.2024

Inspiroiva taidepaja Mahnalassa: Maalaa oma öljyväriteos!


Mahnalassa avautuu upea mahdollisuus kaikille taiteen ystäville. Taiteilija Reetta Koski kutsuu sinut taidetalliinsa, jossa voit maalata oman öljyväriteoksen. Et tarvitse aiempaa kokemusta, sillä saat ohjausta juuri sen verran kuin itse haluat ja tarvitset.


Katso lähemmin Reetta Kosken taidetallista, osallistumismaksuista ja ilmoittautumisesta taidenpajan Facebook-tapahtumasta.


Tule mukaan kokemaan taiteen tekemisen iloa ja inspiroitumaan Mahnalan kauniissa maisemissa. Tervetuloa taidepajaan!

Navetan Käsityöpuoti avaa ovensa 1.7.2024!

Tervetuloa ostoksille Hämeenkyrön Mahnalaan Yrjölän marjatilan navettaan 7/ 2024! Myynnissä Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijoiden upeita töitä. Iso kivinavetta sijaitsee tilan Puimasuuli-suoramyymälän vieressä. Avoinna klo 11-17!

Tänä kesänä kolme tapahtumaa Yrjölän Kivinavetassa

Tänä kesänä Yrjölän Kivinavettagallerialla on ilo kutsua teidät kokemaan kolme erilaista tapahtumaa kesäkuusta elokuuhun, tarjoten jokaiselle jotakin – olitpa sitten taiteen harrastaja tai alan ammattilainen. Laita päivämäärät kalenteriisi ja tule kokemaan taiteen taika!

1. Florann Art Gallery

Ajankohta: 1.6.-29.6.2024, ti-su klo 12-18
Flora Ann Heinäsuo 

2. Heinäkuussa Kivinavetassa on Käsityöpuoti

Katso Navetan käsityöpuodin Facebook-sivut.

3. IgnoriskArt: Flora & Fauna

Ajankohta: 5.8.-28.8.2024
Taiteilija Katarina Laurén

Kutsumme kaikki taiteen ystävät nauttimaan viettämään unohtumattomia hetkiä Yrjölän Kivinavetassa.
Nähdään Mahnalassa – kesä ei ole koskaan ollut näin monipuolinen!

Tutustu Mahnalaan

Mahnalan lava

Vuonna 1953 rakennettu Mahnalan lava sijaitsee korkealla kalliolla keskellä kylää. Lavalta avautuu kaunis näköala.
Lavan osoite on Maisematie 531/13, Hämeenkyrö.
Katso lavan tarkemmat tiedot täältä

Juhlatalo Jyväpirtti

Jyväpirtti on tunnelmallinen ja kodikas tila juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Tiloissa mahtuu hyvin ruokailemaan 70-80 henkilöä, tuoleja on toista sataa ja keittiö on hyvin varusteltu. Jyväpirttiin on esteetön pääsy. 

Katso Jyväpirtin tarkemmet tiedot täältä 

Maisematien marjatilat

Maisematien varrella ja läheisyydessä on useampiakin marjatiloja, joilta voit poimia mukaasi marjat, ja samalla viettää mukavan kesäpäivän vaikkapa lasten kanssa.
Katso lisätietoja täältä

Yrjölän Marjatilan tilamyymälä Puimasuuli

Yrjölän Marjatilan tilamyymälä Puimasuuli on talvella avoinna vain sopimuksen mukaan. Yrjölän tuotteita on saatavana Pirkanmaan REKO-ryhmistä.

Katso tarkemmin tilan sivuilta www.yrjolanmarjatila.fi 

Mahnalan ympäristökoulu

Kestävää elämäntapaa edistävässä Mahnalan Ympäristökoulussa opiskelee noin 250 esikoululaista ja 1-6 luokkien oppilasta. Koulun ympäristö on osa valtakunnallisesti merkittävää kansallismaisemaa. 

Katso lisää täältä

Miharin ranta

Miharin ranta on erityisesti lapsille sopiva, hitaasti syvenevä hiekkaranta. Ranta sijaitsee Miharin sillan pielessä osoitteessa Maisematie 802, Hämeenkyrö. 

Miharin rannan läheisyydessä sijaitsee veneenlaskupaikka sekä 10 venepaikkaa. Ensisijaisesti venepaikat vuokrataan Hämeenkyrön Lopen osakaskunnan osakkaille ja/tai osakaskunnan alueella asuville, joilla ei ole omaa rantaa käytettävissään. Katso tarkemmin täältä.

Yhdistystoimintaa Mahnalassa

Mahnalan kyläyhdistys Mahnalan maamiesseura ry

Mahnalan maamiesseuran sähköposti on info@mahnala.com

Joko olet Mahnalan kaveri Facebookissa?
www.facebook.com/Mahnala