Mahnala
kylä Hämeenkyrössä

Mahnala sijaitsee keskellä valtakunnallisesti merkittävää kansallismaisemaa Mahnalanselän rannalla.   Parhaiten Mahnala tunnetaan Maisematien marjatiloista, Mahnalan tanssilavasta sekä Mahnalan Ympäristökoulusta.

Mahnalan maamiesseuran Yhteen hiileen puhaltaja -pokaali Mikko Mäkikauppilalle

Mahnalan maamiesseuran talkoolaisten illassa 24.11.2023  luovutettiin "Yhteen hiileen puhaltaja" -pokaali Mikko Mäkikauppilalle. Pokaalin saajan valitsee  aina sen edellinen haltija, tällä kertaa Hannele Naskali.  Pokaali luovutettiin nyt neljännentoista kerran.

Hannelen sanoin:
"Tänä vuonna pokaalin saa henkilö, joka on kaikille ystävällinen, avulias, ahkera, vastuuntuntoinen, yhteistyökykyinen ja maalaisjärjellä varustettu. Seuran johtokunnassa hän on toiminut monta vuotta. Kun talkoissa tarvitaan traktoria, peräkärryä, kauhaa, kouraa tai miehistä voimaa niin siinä on mies paikallaan. Mikko Mäkikauppila."

Kinkkubingo Toukolassa tiistaina 28.11 klo 18-20

Toukolan joulumyyjäiset 17.12.2023 klo 11-14

Maaseudulla asuva: Onko arkesi turvallista?

Elämän turvallisuus maaseudulla kiinnostaa tutkijoita! Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistot keräävät nyt kokemuksia HUOMA-tutkimushankkeessa.

Osallistu kertomalla, mitä turvallisuus merkitsee sinulle: mikä luo turvaa, mikä huolta? Vastaukset yli 18-vuotiailta maaseudun asukkailta ovat tervetulleita. Vastaa lyhyesti verkkolomakkeella täällä, viimeistään 31.12.2023.

Tutkimusta tukee maa- ja metsätalousministeriö. Lisätiedot: Maarit Sireni, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 4423661.

Tutkimushankkeen  sivut: Huolen ja huolenpidon maaseutu (HUOMA)

Jaa kokemuksesi, vaikuta maaseudun tulevaisuuteen!


Tutustu Mahnalaan

Mahnalan lava

Vuonna 1953 rakennettu Mahnalan lava sijaitsee korkealla kalliolla keskellä kylää. Lavalta avautuu kaunis näköala.
Lavan osoite on Maisematie 531/13, Hämeenkyrö.
Katso lavan tarkemmat tiedot täältä

Juhlatalo Jyväpirtti

Jyväpirtti on tunnelmallinen ja kodikas tila juhliin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Tiloissa mahtuu hyvin ruokailemaan 70-80 henkilöä, tuoleja on toista sataa ja keittiö on hyvin varusteltu. Jyväpirttiin on esteetön pääsy. 

Katso Jyväpirtin tarkemmet tiedot täältä 

Maisematien marjatilat

Maisematien varrella ja läheisyydessä on useampiakin marjatiloja, joilta voit poimia mukaasi marjat, ja samalla viettää mukavan kesäpäivän vaikkapa lasten kanssa.
Katso lisätietoja täältä

Yrjölän Marjatilan tilamyymälä Puimasuuli

Yrjölän Marjatilan tilamyymälä Puimasuuli on talvella avoinna vain sopimuksen mukaan. Yrjölän tuotteita on saatavana Pirkanmaan REKO-ryhmistä.

Katso tarkemmin tilan sivuilta www.yrjolanmarjatila.fi 

Mahnalan ympäristökoulu

Kestävää elämäntapaa edistävässä Mahnalan Ympäristökoulussa opiskelee noin 250 esikoululaista ja 1-6 luokkien oppilasta. Koulun ympäristö on osa valtakunnallisesti merkittävää kansallismaisemaa. 

Katso lisää täältä

Miharin ranta

Miharin ranta on erityisesti lapsille sopiva, hitaasti syvenevä hiekkaranta. Ranta sijaitsee Miharin sillan pielessä osoitteessa Maisematie 802, Hämeenkyrö. 

Miharin rannan läheisyydessä sijaitsee veneenlaskupaikka sekä 10 venepaikkaa. Ensisijaisesti venepaikat vuokrataan Hämeenkyrön Lopen osakaskunnan osakkaille ja/tai osakaskunnan alueella asuville, joilla ei ole omaa rantaa käytettävissään. Katso tarkemmin täältä.

Yhdistystoimintaa Mahnalassa

Mahnalan kyläyhdistys Mahnalan maamiesseura ry

Mahnalan maamiesseuran sähköposti on info@mahnala.com

Joko olet Mahnalan kaveri Facebookissa?
www.facebook.com/Mahnala