Mahnalan Ympäristökoulu


Mahnalan Ympäristökoulu sijaitsee Pirkanmaalla, Hämeenkyrössä. Koulun ympäristö on osa valtakunnallisesti merkittävää kansallismaisemaa. Seudun kauneuden ovat havainneet myös monet kuvataiteilijat sekä erityisesti nobelkirjailija F.E. Sillanpää, joka on useissa maaseutukuvauksissaan kertonut kotiseutunsa luonnosta ja maisemista sekä ihmisten elämästä. Koululta on matkaa Hämeenkyrön kirkonkylään 11 km ja Tampereelle 30 km.

Mahnalan Ympäristökoulu on vahvaa yhteisöllisyyttä vaaliva kyläkoulu, johon tulee oppilaita Mahnalan, Sasin, Sarkkilan, Lemmakkalan, Metsäkulman ja Myllykylän kylien alueilta sekä myös Palkon, Rokkakosken, Äkönmaan, Pentinmaan, Lavajärven, Pinsiön ja Laitilan kylien alueilta. Lisäksi Nokialta käy oppilaita koulussa.


Mahnalassa opiskellaan valtakunnallisen ja paikallisen opetussuunnitelman mukaisesti. Sijainti kansallismaisemassa antaa oman lisäpiirteensä koulun toimintaan. Erityisesti tämä näkyy koulun ympäristökasvatuksessa ja kestävää kehitystä edistävässä kasvatuksessa.

Koulun kotisivut: Mahnalan ympäristökoulu.
Mahnalan ympäristökoulu Facebookissa