Tiedotteet‎ > ‎

Mahnala on Vuoden Kylä 2010 Pirkanmaalla

lähettänyt Pertti Haavisto 31.7.2010 klo 22.30   [ 1.8.2010 klo 1.15 päivitetty ]
Voitto julkistettiin Heinämarkkinoilla Mänttä-Vilppulan Pohjaslahden kylässä. Mahnalan maamiesseura oli järjestänyt kyläläisille kisamatkan paikanpäälle. Mukaan lähti lähemmäs neljäkymmentä mahnalalaista lopputulosta kuulemaan.

Palkintoperusteluissa kylän erityisiksi vetovoimatekijöiksi mainitaan 115-vuotias kyläkoulu, kyläyhdistyksenä toimiva maamiesseura, Nobelin arvoiset maisemat, Pirkanmaan parhaat marjatilat sekä omaperäiset ja suositut tapahtumat. 

Kylällä kunnioitetaan ympäristöä ja perinteitä, mutta siellä annetaan myös tilaa kokeiluille ja uusille avauksille.

-Raadin vakuutti erityisesti se, että kylää kehitetään sen takia, että se on hauskaa. Kylästä huokui iloinen ja raikas ilmapiiri, kyläasiamies Marja Vehnämaa kertoi palkintoraadin päätelmistä.

Pohjaslahden kyläyhdistyksen edustajista Arto Pirttilahti, Jaakko Majaranta ja Tuija Mäkitalo onnittelivat ja siirtivät kunnian eteenpäin Mahnalaan.

Airi Kivimäen ja Päivi Hiltusen kiitospuheiden päätteeksi esiintymislavalle kapusi koko joukko kotiseuturakkaita mahnalalaisia laulamaan Hämeenkyrön Masurkan. Iloiselle kotimatkalle lähdettiin Pohjaslahden kyläbaarin kautta.

Kisamatkan tulijaiset, kunniakirja ja kukkaset ovat sunnuntaina 1.8. näytillä Miharin Rantakioskilla klo 14 - 21 sekä kyläjuhlassa jonka kyläyhdistyksenä toimiva maamiesseura järjestetää Mahnalan lavalla lauantaina 21.8.

Mahnala isännöi ensi kesänä Pirkanmaan kyläpäiviä. Mahnala osallistuu myös valtakunnalliseen Vuoden kylä -kilpailuun, jonka voittaja ratkeaa elokuun lopussa.

Katso valokuvat

Laulun sanat:
HÄMEENKYRÖN MASURKKA

Lue lisää:
www.pirkankylat.fi/ajankohtaista.htm

Kuuntele lisää:
YLE Tampereen Radio
Suora lähetys Mahnalasta
ma 2.8. klo 9.15 - 9.25
Comments