Tiedotteet‎ > ‎

Mahnalan päiväkodille Vihreä Lippu

lähettänyt Pertti Haavisto 23.6.2014 klo 19.37   [ 23.6.2014 klo 19.44 päivitetty ]
Mahnalan päiväkodilla on jo useampana vuonna hyödynnetty upeaa lähiympäristöä ja metsiä kasvatuksessa. Ympäristöasiat ovat tulleet tutuiksi jo useammalle vuosikerralle. Syksyllä 2013 päiväkoti liittyi Vihreän Lipun ohjelmaan, jossa keskitytään ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen asioihin osana arkeamme. Ohjelmassa tärkeää on lasten osallisuus, pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen kehitys sekä yhteistyö ympäröivän yhteiskunnan kanssa.
Mahnalan Ympäristökoululla tätä Vihreän lipun toimintaa on toteutettu jo vuosia ja nyt saimme myös päiväkodin tähän jatkumoon mukaan. Ja kun vielä Hämeenkyrön yläkoulukin on Vihreän Lipun koulu, niin nämä lapset pääsevät nauttimaan ohjelmasta ja sen annista koko koulupolkunsa ajan.

Ensimmäisenä vuonna teemaksi valittiin jätteiden vähentäminen ja lajittelu. Jäteasioita sekä muutakin kestävän kehityksen asiaa vietiin eteenpäin päiväkodin ympäristöraadin toiminnalla, johon kuuluivat  8 viskarilaista ( lapset jotka ovat seuraavana vuonna siirtymässä esiopetukseen), 2 lasten vanhempaa, 1 vaikuttajajäsen sekä 2 työntekijää. Ympäristöraati kokoontui  kerran kuukaudessa ja siellä sekä suunniteltiin, mietittiin toteutusta että arvioitiin kestävän kehityksen toimintaa lapsilähtöisesti.

Päiväkodin väki saa nauttia Mahnalan upeista maisemista Maisematiellä sekä lähimetsissä. Olemme saaneet tehdä myös hedelmällistä yhteistyötä Yrjölän marjatilan kanssa jo vuosien ajan. Nykyajan lapsille on hienoa päästä seuraamaan maatilan elämää vuoden ympäri. Myös Mahnalan Ympäristökoulun kanssa on vuosien mittaan toimittu tiiviissä yhteistyössä . Tämä yhteistyö on ollut ja on edelleen mieleistä ja tärkeä osa yhteisöllisyyttämme. 

Vihreän lipun toiminta jatkuu päiväkodilla vuosittain vaihtuvilla teemoilla, joissa keskitymme aina erityisesti johonkin kestävän kehityksen osa-alueeseen. Saa nähdä mitä kaikkea ensi vuosi tuo tullessaan.. 

Kirjoittaja on Mahnalan päiväkodin vastaava lastentarhan opettaja Tiia Kurikka


Arvostettu ympäristökasvatustunnustus Vihreä lippu on myönnetty Mahnalan päiväkodille 25. toukokuuta 2014. Hämeenkyrössä Vihreän lipun käyttöoikeus on aiemmin myönnetty Pappilanmetsän päiväkodille, Mahnalan Ympäristökoululle ja Hämeenkyrön Yhteiskoululle.

LUE LISÄÄ
http://www.ymparistokasvatus.fi/ajankohtaista/vihreae-lippu/543-vihreaet-liput-liehuvat-innostavat-ympaeristoekasvatusprojektit-ovat-saaneet-tunnustuksensa
http://www.hameenkyro.fi/palvelut/kasvatus-ja-opetus/varhaiskasvatus/paivakodit/mahnala-ja-sasi/

Comments