Tiedotteet‎ > ‎

Varaslähtö Vappuun

lähettänyt Pertti Haavisto 20.4.2012 klo 7.22   [ 20.4.2012 klo 21.12 päivitetty ]
su 29.4.2012 vappuaaton aattona klo 12-16 
Miharin Rantakioskilla, Maisematie 802, Hämeenkyrö 

Jätkät ja kämppäemännät tulevat Hämeenkyröön esittelemään vanhan ajan metsä- ja savottaperinnettä sekä tukkilaistaitoja. Ohjelmassa perinnetyönäytöksiä, yleisökin pääsee kokeilemaan. Tukkijätkien huumoria  ja lystinpitoa. Haitari soi ja säestää reippaita lauluja. 

”Ennen vanhaan uiton kiireisintä aikaa oli huhti- ja toukokuu, kevään tulvavesi”. Miharinrannallakin on toiminut saha jonne uittettiin tukkeja, paikallisesta historiasta kertoo lisää Matti Lähteenmäki.

Tapahtumassa on saatavilla kalastuslupia. Lisäksi iso varasto ja valikoima hämeenkyröläisen Hannu Lehtosen valmistamia vaappuja ja puukkoja.  

Nappaako tänään –kirjan uunituoretta uusintapainosta esittelemässä Yläkuu kustannuksen Anne Pöyhönen.  Vuonna 1968 julkaistuun kirjaan  on kerätty ajatonta, suomalaista kokemusperäistä tietoa eri kalalajien syöntiajoista.  Myynnissä myös muita suomalaiseen perinnetietoon pohjautuvia julkaisuja. Tule juttelemaan kuusta.

Moottorisahataidetta puupölkyistä valmistavat Mahnalan talvitapahtumista tutuiksi tulleet Kari Manninen ja Pasi Ahokas. Isot ja pienet puuveistokset sisälle  tai pihalle – osta omaksi tai lahjaksi. 

Miharin rantakioskilla myynnissä mm. upea valikoima foliovappupalloja edullisin hinnoin 6-11euroa, munkkeja, vohveleita, grillimakkaraa ja arpoja. Tervetuloa paikan päälle viihtymään, 

VAPAA PÄÄSY

Yleisötapahtuman järjestää Miharin Rantakioskiosuuskunta.


Katso Mahnalan tapahtumat Facebookissa: http://www.facebook.com/Mahnala/events
Comments