Tiedotteet‎ > ‎

Upea talviulkoilupäivä Miharinrannassa

lähettänyt Pertti Haavisto 14.3.2011 klo 3.58   [ 12.5.2011 klo 21.15 päivitetty ]
Viime viikonloppuna Mahnalan maamiesseura ja kalastuskunta järjestivät Miharinrantaan puitteet jossa riitti hauskaa tekemistä ja silmänruokaa kaiken ikäisille. Ohjelmassa oli talvisia kilpailuja, talutusratsastusta, vetokoirakyytiä sekä jäänveistonäytös jossa Pasi Ahokas loihti jääkuutioista joutsenen ja Karhun. Tapahtuman julkkiksina nähtiin Pikku Kakkosesta tutut, pirteät Kaisa  ja Lassi. Aurinkoinen sää helli Mahnalan Talvitapahtumaa ja koko perheen ulkoilutapahtuma keräsi arviolta lähes 300 kävijää.


 
Lasten pilkkikisaan osallistui 16 ala-asteikäistä lasta. Suurimman kalasaaliin sai Emmi Kalliola pilkkimällä 13 kalaa. Toiseksi sijoittunut Ronja Mäkipää nosti kuusi kalaa ja kolmanneksi sijoittui Roni Mäkipää neljällä kallalla. Pilkkikisan erikoisimman saaliin pyydysti Inna Kurikka, jäälle nousi komea kirjolohi. Kolmen kärki sai pokaalit ja karkkipussit. Kaikki kalastuskisaan osallistuneet lapset palkittiin diblomilla ja lopuksi suoritettiin vielä karkkiarvonta kaikkien osallistuneiden kesken.Lumiveistoskilpailuun ilmoittautui 36 joukkuetta. Lumiveistosalueella kävi kuhina kun lapset veistelivät 1,5 metriä korkeita lumipaaseja sahoja ja erilaisia työkaluja apuna käyttäen. Aikaa veistämiseen oli pari tuntia. Kilpailun aikana ja lopuksi tuomaristo kierteli veistosalueella ja valitsi joukosta kolme parasta. Veistosten joukosta löytyi mm. tuoleja, taloja, linnunpönttöjä, muumeja, lumiukkoja ja erilaisia eläimiä.

Palkintojenjakoseremonian aluksi jäänveistäjä Pasi Ahokas totesi, että taso oli korkea ja valinta oli siksi vaikea tehtävä.

Kilpailun parhaaksi lumiveistokseksi tuomaristo valitsi Felix Holmin Kuuraketin. Perusteluissa Kuuraketti oli komeasti toteutettu oma idea josta löytyi mukavia yksityiskohtia kuten laskeutumissilta. Toiseksi sijoittui Juulia Alpin Kissa jossa tuomaristoon oli tehnyt vaikutuksen loppuun asti kantanut tekemisen meininki. Kissa oli kaatunut kesken veistämisen ja sitten siitä tulikin nukkuva kissa (joka muistuttaa Kaisan omaa kisaa). Kolmanneksi tuomaristo nimesi Jon ja Jarmo Palsinajärven Virtahevon jossa oli upeasti käytetty mm. koko lumimuottia niin kuin kaikissa palkintosijoille nostetuissa veistoksissa.


 
Lumiveistosten joukossa oli monta mainitsemisen arvoista työtä kuten Elias, Anton, Anna ja Jari Vuorenmaan Linnunpönttö. Hienon päivän meininkiä osoitti myös Luka Kivimäen Hai. Idea Lukan veistokseen syntyi pilkkikisoissa; kun ei kalaa tullut päätti hän tehdä sellaisen. 

Kaikki Lumiveistoskilpailuun osallistuneet lapset saivat muistoksi diblomin, kolme parasta saivat muistoksi komeat pokaalit.

Katso kaikki kuvat täältä

Ċ
Pertti Haavisto,
14.3.2011 klo 4.02
Ċ
Pertti Haavisto,
14.3.2011 klo 4.01
Comments