Tiedotteet‎ > ‎

Koko perheen hauska talvielämyspäivä Mahnalassa

lähettänyt Pertti Haavisto 6.3.2011 klo 19.55   [ 12.5.2011 klo 21.14 päivitetty ]
Mahnalan Talvitapahtumaa vietetään Miharinrannassa sunnuntaina 13.3. klo 11-14. 
Uutta, mielenkiintoista ja ilmaista ohjelmaa on luvassa koko perheelle.

Menossa mukana Pikku Kakkosesta tutut Kaisa ja Lassi 

Kaisa  ja Lassi  ottavat osaa tapahtuman juontamisen, palkintojenjaon ja videokuvaamisen lisäksi  ainakin tandemhiihtokilpailuun.Kaisa  ja Lassi .
Kuva: Laura Pohjavirta/YLE


Lumenveistokilpailu
 
Ennakkoon suurta kiinnostusta herättäneen lumenveistokilpailun vetää t
amperelainen jäänveistäjä Pasi Ahokas. Miehellä on pitkä 16 vuoden kokemus jäärakentamisesta muun muassa Kemin lumilinnan rakentaminen on hänelle tuttua puuhaa. Talvitapahtumassa Pasi Ahokas tekee näytösjääveistoksen Mahnalanselältä sahatusta jääkimpaleesta. Yleisöllä on mahdollisuus seurata vieressä työn edistymistä ja arvailla lopputulosta.

Lumenveistokilpailuun on tampattu valmiita lumimuotteja sillä veistokset onnistuvat parhaiten tiivistetystä, jähmettyneestä lumesta. Veistäjiä varten on varattu lainavälineitä kuten lumisahoja, omia lapioita ja veistovälineitä voi halutessaan ottaa mukaan. Kilpailuun voi osallistua joko yksin tai joukkueena, lumenveisto sopii kaiken ikäisille. Tarvittaessa lumenveistoon saa opastusta. Lasten päästessä tekemään omia hassuja juttujaan on lumiveistosten huumori mahtavaa. Tuomaristo valitsee parhaat työt ja voittaja julkistetaan paikanpäällä.

Lasten pilkkikisa

Talvitapahtuman yhteydessä kalastuskunta järjestää ala-asteikäisille lapsille ikiomat pilkkikisat. Omat kalastusvälineet, syötit ja kairat tulee olla osallistujilla mukanaan. Lapsella on suotavaa olla yksi avustaja. Tukijoukon kokoa ei rajata mitenkään. Avustaja saa auttaa reiän kairaamisessa, syötin asettamisessa, siiman selvittämisessä, pilkin vaihtamisessa, ohjeistamisessa jne. Pilkkivapaan tai siimaan ei avustaja saa koskea kun viehe on vedessä. Nostokoukun käyttö ilman pilkkivapaan ja siimaan tarttumista on myös avustajalle sallittu.

Kilpailuaika on rajattu tuntiin. Pilkkikisa alkaa ilmoittautumisen jälkeen yhteislähdöllä klo 11 ja päättyy klo 12. Kalojen laskemisen jälkeen, ennen palkintojenjakoa jää vielä hyvää aikaa osallistua lumenveistoon, kokeilla koiravaljakkoajelua tai talutusratsastusta.

Kuva: Mahnalan Ympäristökoulun kuva-arkisto/Annukka Alppi.

Puffetista virvokkeita

Hyvä taukopaikka löytyy maamiesseuran puffetista, jossa virvokkeiden ja lämpimien juomien lisäksi myydään grillimakkaraa ja soppatykillä valmistettua hernekeittoa jota voi ostaa myös mukaan. Yleisöpysäköinti on järjestetty Mahnalan Ympäristökoulun pihaan, josta on Maisematietä pitkin lyhyt kävelymatka paikanpäälle.

Tutustu Mahnalanselän saariin

Miharinrannasta matka jatkuu helposti kävellen tai hiihtolatuja pitkin Mahnalanselän saariin. Tutustumisen arvoisista Selkä-, Marken- ja Kalliosaaresta löytyy nuotiopaikat ja myös vähän polttopuita omatoimiseen grillaamiseen ja nokikahvien keittoon.

Kuva: Mahnalan Ympäristökoulun kuva-arkisto/Annukka Alppi.


Järjestäjät yhteistyössä
Mahnalan maamiesseura ja Mahnalan kalastuskunta

Katso esite klikkaamalla kuvaa:Comments