Tiedotteet‎ > ‎

Miharinrannan Venetsialaiset äänestettiin Pirkanmaan parhaaksi kylätapahtumaksi

lähettänyt Pertti Haavisto 25.6.2012 klo 22.50   [ 25.6.2012 klo 23.09 päivitetty ]
Ekokumppanit Oy:n vetämän Ystäväkylä-hankkeen järjestämässä ”Kiekaise äänesi Pirkanmaan parhaalle kylätapahtumalle” -äänestyksessä voiton vei Miharinrannan Venetsialaiset Hämeenkyrössä. Myös toinen sija meni Hämeenkyröön Jumesniemen Maalaismarkkinoille. Kolmanneksi äänestettiin Killinkosken Toripäivät Virroilla. Ääniä annettiin yli tuhat kappaletta. Hanke järjestää Tampereelta retken eniten ääniä keränneeseen kohteeseen. Retken osallistujat arvotaan äänestäneiden joukosta.

Veden, tulen ja valon juhlana tunnetut Venetsialaiset järjestetään tänä kesänä kolmatta kertaa Mahnalan Miharinrannassa. Edellisvuosina osanotto perinteiseen veneily- ja mökkeilykauden päättäjäisjuhlaan on ylittänyt odotukset huimasti ja palaute on ollut innostavaa. Aktiivinen kylätoimija Veera Ritola toivoo, että kauniit, aikaisemmin vain rannikkopaikkakunnilla järjestetyt Venetsialaiset yleistyisivät myös sisämaassa.

- Täältä löytyvät kuitenkin kaikki tapaan liittyvät elementit, kuten vesistöt ja mökki- sekä veneilykulttuuri, hän jatkaa.

Kuva Timo Hiironniemi

Tänä vuonna lauantaina 25.8. järjestettävät juhlat alkavat pimeän laskeuduttua kello 21, jolloin Miharinrantaan ankkuroituu Frantsilan Kehäkukan rannasta matkustajineen lähtenyt M/S Purimo.  Lähempänä puolta yötä elokuisen taivaan täyttää valoloisto kun juhlijoiden mukana tuomat ilotulitteet ammutaan taivaalle juhlistamaan mennyttä kesää. Veera Ritola on erittäin iloinen ja otettu äänestystuloksesta ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan jäljellä olevasta kesästä Pirkanmaan vuoden kyläksi 2010 valittuun Mahnalaan.Paras kylätapahtuma -äänestyksessä Pirkanmaalaisia kyliä pyydettiin mainostamaan omia kylätapahtumiaan, joita äänestykseen lopulta ilmoittautui 15. Tavoitteena oli saada julkisuutta mukaan lähteneille tapahtumille sekä innostaa ja herätellä ihmiset tutustumaan kylien kesäiseen tapahtumatarjontaan. Äänestystä mainostettiin kevään ja alkukesän aikana muun muassa Aamulehden Kesälehdessä, tapahtumissa, Ystäväkylä-hankkeen internetsivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Äänestäjien kesken arvottiin pääpalkintona vapaavalintainen Lähde-kulttuuripaketti Sokos Hotel Tammeriin sekä kaksi lahjakorttia Frantsilan Kehäkukkaan.

Tammikuussa 2012 käynnistyneen Ystäväkylä-hankkeen tavoitteena on edistää kaupungin ja maaseudun vuorovaikutusta ja osaltaan lisätä tietoa läheltä löytyvästä tarjonnasta ja mahdollisuuksista, kuten lähiruoasta, -kulttuurista, -matkailusta ja -luonnosta.

Lisätietoja kilpailusta: www.ystavakyla.fi