Nallet bailaa - lisätietoa taustoista

Vuorenmaan perheen tilanne on ollut perheen lasten, Annan ja Eemin, sairastumisen jälkeen äärimmäisen vaikea. Vakavat oireilut ovat hallinneet perheen elämää jo viidettä vuotta. Julkiselta terveydenhuollolta saatu apu tilanteeseen on ollut olematonta ja diagnoosiksi on annettu dysautonomia/ME/POTS sairaus, johon Suomessa ei tällä hetkellä tunneta hoitoa. Pahimmillaan Anna on kärsinyt jatkuvista kivuista, jotka ovat aiheuttaneet muun muassa tajuttomuuskohtauksia, voimattomuutta ja kouristeluja. Eemillä oireena on jatkuva vatsakipu, pahoinvointi ja lihasvoimien häviäminen. Molemmat lapset tarvitsevat kodin ulkopuolella pyörätuolia, ja Eemi ei pysty istumaan kuin muutaman minuutin kerrallaan. Julkisen terveydenhuollon puolelta perhe on kokenut sairauksien keskellä jääneensä heitteille. 

Sairausvuodet ovat mullistaneet perheen arjen kokonaisuudessaan. Anna ja Eemi eivät ole olleet koulukuntoisia. Mikäli opiskelu olisi heille tällä hetkellä mahdollista, niin Eemi kävisi Mahnalan Ympäristökoulun kuudetta luokkaa ja Anna olisi tehnyt peruskoulun jälkeisiä opintovalintoja. Äiti Elina on siirtynyt työelämästä omaishoitajaksi. 

Tukea oman kylän perheelle

Hyväntekeväisyystapahtumalla haluamme osoittaa tukea oman kylän perheelle. Tapahtuman tuotoilla ei pyritä tarjoamaan tukea auttavien hoitojen etsintään, eikä hyväntekeväisyystapahtumalla ole tarkoitus ottaa kantaa sairastumiseen johtaneisiin tekijöihin tai hoitoratkaisuihin. 

Kerätyllä summalla voidaan kuitenkin mahdollistaa virkistäytymistä tai rahasummaa voisi käyttää esimerkiksi kuntouttamiseen ja Hämeenkyrössä sijaitsevan pienen yksityisen uima-altaan varauskuluihin. Vaikka vesi on todettu hoitavaksi elementiksi, niin häly ja pitkät välimatkat yleisissä uimahalleissa estävät perheeltä niiden hyödyntämisen. Rahallisen tuen rinnalla yhtä tärkeää on tuen osoitus perheelle. Vaikka yksittäisinä ihmisinä emme pysty ratkaisemaan perheen huolia, niin tapahtumaan osallistumalla voimme osoittaa yhteisen halumme auttaa perhettä. 

Tapahtuman järjestäjät koostuvat kyläläisistä, jotka ovat Vuorenmaan perheen kanssa olleet tekemässä useita tapahtumia Ympäristökoululla sekä eläneet yhtaikaa lapsiperheiden arkea.