Tiedotteet‎ > ‎

Lumenveistokilpailussa näkyi mielikuvitus

lähettänyt Pertti Haavisto 9.3.2012 klo 21.52   [ 9.3.2012 klo 21.57 päivitetty ]
Miharinrannassa jo toisen kerran järjestettyyn lumenveistokilpailuun ilmoittautui tänä vuonna 34 
joukkuetta, mukana oli yli 70 innokasta lasta. Apuvälineiksi oli järjestäjä varannut joukkueiden 
käyttöön käsisahoja joilla pääsi hyvin muotoilun alkuun. 

Tuomariston muodostaneet Maria Härkki-Santala ja Kari "Kaapo" Manninen kiertelivät arvioimassa lumitaiteilijoiden työskentelyä ja aikaansaannoksia. Mielikuvitusrikkaiden töiden joukosta erottui palkintosijoille kolme teosta.

Ensimmäisen pokaalin sai PÖLLÖ, voittajajoukkueeseen kuului Sanna Koivisto, Sanna Lahtinen, Elli ja Aksu Multanen, Petri, Ilona, ja Elmeri Koponen. Toiseksi leikkimielisessä kisassa sijoittui TYKKI, jonka tekivät Jon Palsinajärvi ja Iiro Suhonen. Kolmannen pokaalin sai Mahnalan alkueläintä esittänyt DINOALLIGAATTORI jonka veisti Pyry Soranummi.

Kunniamaininnan saivat Tuuli ja Sara Hiltusen työ KISSA jonka viikset suorastaan värisivät kevättalven auringossa. Patrik, Erik ja Thomas Uimosen PÄÄSIÄISSAAREN UKKO ei ollut ihan tavallinen idea. Suurisilmäinen PÖLLÖ ihastutti tuomareita, vilpittömän teoksen veisti joukkue johon kuului Oona Mäkinen, Sanni Keskinen, Elli Keskinen ja Liisa Hakala.


1. Pöllo / kilpailunumero 17 / JOUKKUE Sanna Koivisto, Sanna Lahtinen, Elli ja Aksu Multanen, Petri, Ilona ja Elmeri Koponen.
- Yrittivät kissaa, mutta pöllö syntyi. Tuomaristo kiinnitti huomiota mm. pöllön ihaniin varpaisiin ja taitavasti muotoiltuihin siipiin ja höyhenpeitteeseen. Veistotyön viimeistelyyn oli käytetty auton lumiharjaa.

2. Tykki / kilpailunumero 41 / JOUKKUE Jon Palsinajärvi ja Iiro Suhonen.
- Idea tykkiin jäi mieleen Iltalehdestä. Tykin piipun kaivertamiseen oli keksitty käyttää pilkkikairaa.

3. Dinoalligaattori, Mahnalan alkueläin / kilpailunumero 51 / JOUKKUE Pyry Soranummi (valokuvassa etualalla Pyryn isä). 
- Kaapon lumenveisto-ohjeita noudattaen oli isoilla leikkauksilla saatu hyvän näköinen ja selkeä teos. 

Comments