Tiedotteet‎ > ‎

Landefest-tapahtuma 27. - 29.8.2021

lähettänyt Pertti Haavisto 12.8.2021 klo 23.54   [ 25.8.2021 klo 9.53 päivitetty ]Elokuun 27. - 29. päivä järjestetään Hämeenkyrössä Landefest -tapahtuma, jossa paikalliset tilat ovat auki matkailijoille. Lähde sinäkin tutustumaan Hämeenkyrön eri tiloihin ja maalaiselämään. Päivän aikana pääset näkemään millaista elämä maaseudulla on ja tutustumaan erilaisiin maatilojen eläimiin ja koneisiin. Luvassa on mukana maaseututapahtuma upeissa hämeenkyröläisissä maisemissa. Tule mukaan viettämään ikimuistoista päivää Hämeenkyröön!

Katso kaikista Landefest tapahtumista lisää: https://maisematie.fi/landefest/

Mahnalasta mukana tapahtumassa ovat

Yrjölän marjatila

pe 27.8.
tiluskierros klo 15 traktorikärryllä.

la 28.8.
tiluskierrokset klo 13 & klo 15 traktorikärryllä
Markkinatorilla:
Tuula Hietamäki :Kädentöitä koristeeksi ja hyötykäyttöön mm. valopulloja
Kaarina Lappalainen: Trikoopipoja, näppispyyhkeitä
Talutusratsastusta klo 13 alkaen (varaa oma kypärä mukaan)

su 29.8.
klo 11 alk. Maastotaitoratsastuksen harjoituskilpailut, järjestäjänä Seppälän tilan talli

Landefestin ajan on käynnissä kilpailu, jossa tehtävänä on nimetä kolme työkonetta ja laittaa ne siihen järjestykseen, missä niitä käytetään keväisin pellolla. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan laatikollinen pakastemansikkaa.

Puimasuuli on Landefestin aikana avoinna normaalin aukioloajan mukaan, eli pe 27.8. klo 9- 19, la 28.8. klo 9 - 18 ja su 29.8. klo 10 - 18. Itsepoiminta on avoinna myös, tällä hetkellä itsepoiminnassa karviainen, pensasmustikka, auringonkukka ja sipuli. Itsepoimintaan on saavuttava viimeistään tuntia ennen sulkemista (la viim. klo 14 mennessä).

Katso tarkemmin Marjatilan blogista.

Juhlatalo Jyväpirtti
  • Avoimet Ovet la klo 10-18 ja su klo 10-16
  • Viihtyisän ja toimivan seurantalon, juhlapaikan ja kokoustilan esittelyä
  • Tauluja myytävänä – tunnettu taiteen keräilijä Matti Joki
  • Sasilaisen Mikko Yli-Kerttulan maalaama maisemataulu Mahnalanselän näkymästä myytävänä eniten tarjoavalle
  • Kuivakukkia sisustukseen ja syksyn iloksi
  • Kahvia, virvokkeita ja suolaista välipalaa
www.mahnala.com/jyvapirtti

Ylirautian tila

Osallistuu vain lauantaina 28.8.

Tilallamme on avoimet ovet klo 11-17. Esillä mm. erilaisia marjanviljelyssä käytettäviä koneita, Fendt 210P pikkutraktori ja traktorimönkijä.

Vatsankin saa täytettyä herkullisella paikan päällä valmistetuilla savulohella. Omista marjoista tehdyt suussasulavat suklaa-vadelmaleivokset, marjamurupiirakka ja suppilovahvero-juustopiirakka maistuvat varmasti kahvin ja vadelma- tai mansikkamehun kanssa.

Marjojen satokausi on tuolloin jo ohi mutta meillä on myynnissä tilan omia marjajalosteita ja satotilanteen mukaan mahdollisesti omenaa ja luumuja.

Paikalla on myös soittamassa "Downhill Gentlemen" -bändi, joka tarjoilee valikoituja herkkupaloja Thin Lizzy:n tuotannosta. Tilan isäntä hoitaa tässä orkesterissa toisen kitaristin tehtävät.

Lisätietoa tarjonnasta löydät: www.ylirautiantila.fi