Tiedotteet‎ > ‎

Marja Vehnämaan terveiset ja esitys Mahnalan kyläkyselystä

lähettänyt Pertti Haavisto 7.10.2012 klo 21.42   [ 7.10.2012 klo 21.48 päivitetty ]
Onneksi olkoon Mahnalan asukkaat, mökkiläiset, naapurikyläläiset ja muuten asiasta kiinnostuneet. Vastauksia tuli huimasti enemmän kuin ikinä osasin edes kuvitella, peräti 147 kappaletta. Tästä hienosta tuloksesta ainakin itse päättelisin, että kyselylle oli selkeä tarve, sekä se, että Mahnalassa ollaan todella kiinnostuneita kylän asioista ja sen kehittämisestä. Työ ei pääty tähän. Kyläkyselyn sekä sunnuntaina 7.10. pidetyn kylän kehittämisillan tuloksien perusteella kokoamme kyläsuunnitelman, jossa on tiiviisti esitetty nyt tutkitut ja myös illan aikana esille tulleet asiat. Toivon myös, että tutkimuksen tuloksia käsitellään huolellisesti jokaisessa yhdistyksessä. Saatu aineisto on todella arvokasta!  

Ohessa Mahnalan kyläkyselystä tekemäni tiivistelmä joka oli esillä kylän kehittämisillassa. Kyselyn kattavampi yhteenveto tulee näille sivuille lähiaikoina. Tiivistelmässä on keskitytty vain vakiasukkaiden ja mökkiläisten vastauksiin (yhteensä 101 kpl) ja siinä on käsitelty vain muutama kysymyksistä, jotka olen täysin omavaltaisesti poiminut kaikkien kysymysten joukosta. Esillä olevien kommenttien kautta olen yrittänyt tiivistää ne yhteensä sadat kommentit jotka olitte kyselyyn kirjoittaneet. Kommentit ovat kuitenkin suoraa poimittu sellaisenaan.

Vastauksista ja kylän kehittämisillan tuloksista päätellen Mahnalasta löytyy runsaasti juuri siitä yhteisöllisyyttä, josta niin paljon nykyään puhutaan. Kannattaa muistaa se, että yhteisöjen yhteisöllisyydessä on kyse siitä, että jokainen voi tuoda omat lahjansa yhteisön käyttöön ja saada samalla koko yhteisön lahjat omaan käyttöönsä. Yhden ihmisen lahja toisille voi olla vaikkapa se, että osaa keittää erinomaisen hyvin hyvää kahvia, toinen taas on kamalan hyvä maalaamaan. Yhdessä olette enemmän!

Marja Vehnämaa
Pirkanmaan kyläasiamies


Ċ
Pertti Haavisto,
7.10.2012 klo 21.44
Comments