Tiedotteet‎ > ‎

Kortteet kumoon 2011

lähettänyt Pertti Haavisto 27.6.2011 klo 8.31
Miharinlammen vuotuinen kortteiden niittopäivä ajoittuu tänä kesänä 7. -8.7. väliselle ajalle.  Korteikkojen leikkuu on pakko suorittaa  vähintään kerran kesässä tai muuten lampi kasvaa umpeen jolloin  veneily ja kalastus käy mahdottomaksi.

Aiempina vuosina Hämeenkyrön kunta on osallistunut kustannuksiin ympäristöavustuksen muodossa. Jatkossa kustannukset täytyy jakaa Miharinlammen rantaa asuttavien 12 kotitalouden kesken. Kulujaan karsiva kunta ei enää ole lupautunut mukaan niittotalkoisiin. Avustus on kattanut yli puolet reilun 1500 euron kokonaiskustannuksista.

Taistelua Miharinlammen kortteita vastaan on ansiokkaasti vuosikaudet johtanut Seppo Metsähonkala. Nyt vetovastuu  Miharinlammen kortteiden kaadosta on siirtynyt Kari ja Ulla Hakalan sekä Kyösti ja Jaana Linnan perheelle jotka ovat vuorostaan lupautuneet hoitamaan käytännön järjestelyjä niittoporukan kanssa ja hoitamaan asiaankuuluvan varankeräyksen.


Niittäjä Asmo Paloniityn kanssa on Miharinlammen korteitten niittopäivät varmistettu ja leikkuu tapahtuu heinäkuun alussa viikolla 27.
Comments