Tiedotteet‎ > ‎

Ketut unelmoivat Mahnalassa heinäkuussa

lähettänyt Pertti Haavisto 12.7.2011 klo 22.24   [ 12.7.2011 klo 22.30 päivitetty ]
Vaasalainen akvarellimaalari ja postikorttitaiteilija Helena Leivo tuo maalauksiaan ja korttejaan näytille Hämeenkyrön Mahnalaan heinäkuun puolivälissä.

Leivo maalaa enimmäkseen eläinaiheisia satuakvarelleja, joissa eläimet näyttäytyvät erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Hän on painattanut maalauksistaan myös kymmenen postikortin sarjan.

Tilauksesta Leivo maalaa myös ihmisistä eläimellisiä muotokuvia, joissa kohde esiintyy esimerkiksi ketun, karhun, kissan tai pupun hahmossa. Näiden maalausten pohjana hän käyttää valokuvaa sekä tietoja ikuistettavan henkilön harrastuksista ja luonteenpiirteistä. Niihin sisältyy usein myös jokin nauruhermoja kutkuttava sisäpiirin juttu, kyseisen henkilön huumorin rajoja kunnioittaen. Näitä tilataan muun muassa hää-, valmistujais- ja 50-vuotispäivälahjoiksi.

Taiteilija kertoo haluavansa maalauksillaan herättää hymyn ihmisten kasvoille. Hän kertoo itsekin hymyilevänsä maalatessaan. Maalauksiin voi käydä tutustumassa nettigalleriassa Vallaton Villikissa, osoitteessa: http://vallatonvillikissa.blogspot.com/.

Helena Leivon tussi-akvarellimaalaukset ja postikortit ovat näytillä 15-22.7. Mahnalan postihuoneessa, Maisematie 602. Unelmoivat ketut -myyntinäyttelyn avajaiset ovat perjantaina 15.7. klo 18.30. Muina päivinä näyttely on avoinna klo 12-18 ja näyttelyyn on vapaa pääsy. Taiteilija on itse paikalla näyttelyn aukioloaikoina.
Aiemmat näyttelyt:

Vallaton Villikissa ja kaverit 2009, yksityisnäyttely, Vaasan kaupunginkirjasto
Pohjalaisten taiteilijayhdistysten kesänäyttely 2010, Ateljé Torni, Vaasa
Vaasan Taidekerhon vuosinäyttely 2010, Vaasan taidehalli
Vaasan Taidekehon kesänäyttely 9.6.-31.7. 2011 (meneillään), Ateljé Torni, Vaasa

Comments