Tiedotteet‎ > ‎

Kalastusluvat myynnissä Kalapassin verkkokaupassa

lähettänyt Pertti Haavisto 7.1.2019 klo 2.23   [ 7.1.2019 klo 2.36 päivitetty ]
Hämeenkyrön Lopen osakaskunnan (Mahnala, Sasi, Sarkkila, Lemmakkala, Muotiala ja Palko) kalastusluvat ovat nyt myynnissä Kalapassin verkkokaupassa, linkki (uisteluluvat ja kiinteät pyydykset) https://www.kalapassi.fi/selaus/95 .  

Kyseisiltä nettisivuilta löytyvät myös kalastusmääräykset ja lupa-alueen kartta. Hämeenkyrön Lopen osakaskunnan lupatulot käytetään istutuksiin osakaskunnan vuosikokouksen päätösten mukaisesti, mutta käytännössä lupatulot menevät lyhentämättöminä kalaistutuksiin.  

Jos haluaa ostaa kalastusluvat Mahnalanselän-Kirkkojärven yhteislupa-alueelle (vesialue Pappilanjoki - Siuro; huomaa poikkeukset), niin nekin ovat nyt myynnissä Kalapassin verkkokaupassa, linkki (uisteluluvat ja kiinteät pyydykset) https://www.kalapassi.fi/selaus/96 . Kyseisiltä nettisivuilta löytyvät myös kalastusmääräykset ja lupa-alueen kartta. Yhteislupa-alueen lupatulot kanavoituvat uudelle Kokemäenjoen yläosan kalatalousalueelle, joka on aloittanut toimintansa vuoden 2019 alusta. Yhteislupa-alueen myyntisopimuksessa on sovittu, että ko. lupatulot käytetään lyhentämättöminä alueen kalaistutuksiin.

Vielä vuonna 2018 yhteislupa-alueen kalastuslupia myivät nettimyynnin lisäksi R-kioski Hämeenkyrössä ja Grilli ja Pia&Katja Siurossa, mutta nyt v. 2019 alusta myyntikanavana on vain tuo Kalapassi verkkokauppa. Kalastuslupatulot on viime vuosina käytetty lyhentämättöminä alueen istutuksiin, joten kalastajat saavat vastinetta lupamaksuileen runsaiden istutusten muodossa. Verkkokauppa tehostaa myös kalastuksen valvontaa kun se tarjoaa reaaliaikaista tietoa kalastuslupien ostajista.

    Pyydysluvista verkkokauppa lähettää kalastajalle sähköpostitse oman Kalapassin. PDF-tiedostossa on KALAPASSIN lisäksi juoksevalla numerosarjalla ja kalastajan nimi- ja yhteystiedoilla varustetut "pyydysmerkit". Kalastaja voi halutessaan     tulostaa ja käyttää niitä tai Kalapassia pyydysten merkinnässä esim. laminoimalla tulosteet. Pyydysten merkintä tulee hoitaa lupa-alueen määräysten mukaisesti ja kalastuslakia noudattaen (kalastuslain 48 §:n mukaan seisoviin ja kiinteisiin pyydyksiin on aina merkittävä kalastajan nimi ja yhteystiedot). Asiakas voi halutessaan myös tilata verkkokaupasta luvanoston yhteydessä vastaavat pyydysmerkit vedenpitävälle materiaalille tulostettuna lisämaksusta. Merkit ovat itse leikattavissa irti tulosteesta ja ne toimitetaan postissa mahdollisimman pian tilauksen saapumisen jälkeen.

tv Seppo Metsähonkala