Tiedotteet‎ > ‎

Miharinrannan Juhannus

lähettänyt Pertti Haavisto 12.6.2013 klo 10.21   [ 12.6.2013 klo 12.35 päivitetty ]
Miharin kokkojuhlassa haitari soi, laulu raikaa ja rantahiekka pöllyää. 

Mahnalan Miharinrannan juhannusaatto on vertaansa vailla. Ohjelma alkaa haitarimusiikin säestyksellä klo 16:30. Juhannuskokon sytytystä odotellessa voi laulaa sydämensä ilosta, tanssia rantahietikolla tai muuten vaan nauttia tunnelmasta ja hyvästä seurasta. Sää ei ole este hauskanpidolle, Miharinrantaan on pystytetty telttakatokset sateen suojaksi.

Miharin takavuosien juhannusjuhlien jameista tuttu Matti Arajärvi laulattaa yhteislauluja ja esittää nostalgista tanssimusiikkia haitarilla säestäen. Mahnalassa mökkeilevän pelimannin mittavasta repertuaarista löytyy peräti 600 kappaletta. Kokkojuhlan tunnelmasta pitää hyvää huolta myös hurmaavan lahjakas Aukusti Riihimäki Ikaalisista. Nuori, vasta 17-vuotias pelimanni esittää haitarilla niin ikään vanhaa tanssimusiikkia monipuolisesti tahtilajista toiseen vaihdellen; valssia, jenkkaa, humppaa ja iskelmää.

Ms Purimo-laivan suositulle aattoristeilylle Miharin laiturista iltapäivällä kello 15 matkaan lähteneet ennättävät takaisin parahiksi vartti ennen H-hetkeä. Erityisesti lapsiperheiden iloksi juhannuskokko sytytetään jo noin kello 18:00. Näin perheen pienimmätkin pääsevät keskikesän juhlasta ja kokon loimun lumosta nauttimaan.

Maisematien liikenteessä on kokkojuhlan aikaan paljon pieniä lapsia ja muita jalankulkijoita. Maisematien varteen pysäköinti ei ole uimarannan kohdalla toivottavaa, tien varrella seisoo ja rinteessä istuu yleisöä. Autot kannattaa pysäköidä Mahnalan Ympäristökoulun pihaan josta on verraten lyhyt kävelymatka Miharinrantaan.

Tapahtuman järjestää Miharin Rantakioskiosuuskunta.

Kokkotykötarpeita, risuja voi tarjota suoraan Arvo Änkölle puh. 0400-339770.


Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mukaan kannattaa silti varata käteistä ja pikkurahaa sillä Miharin Rantakioskilla maksuna käy vain käteinen. Valikoimasta löytyy muun muassa kahvia, virvokkeita, jäätelöä, tuoretta pullaa ja suolaista hiukopalaa.

Tapahtumassa kerätään vapaaehtoista ohjelmamaksua, jolla hoidetaan yleisötapahtuman kulut ja pidetään huolta uimarannasta mm. hankkimalla uutta hiekkaa. Rannan käyttäjiltä ja tapahtumien yleisöltä saaduilla lahjoitusvaroilla kunnostetaan Miharinrannan rakennuksia ja maksetaan esimerkiksi jätehuoltolaskut. Vuonna 2013 Miharin Rantakioskiosuuskunnan tuotolla maksetaan palkka kahdelle kesätyöntekijälle. Sunnuntaisin osuuskunnan vaalimaa kioskia pidetään auki aikuisten voimin - talkoilla ja nuorisotyön hengessä.

Kiitos kannatuksesta!