Tiedotteet‎ > ‎

VIEMÄRI-INFOSSA HAISKAHTI

lähettänyt Pertti Haavisto 5.5.2016 klo 20.32   [ 5.5.2016 klo 20.42 päivitetty ]
Sasin Juhlatalo Toukolassa 2.-3. toukokuuta järjestetyt viemäri-info-tilaisuudet keräsivät paikan päälle yli 200 henkeä. Kyläläisten järjestämässä tapahtumassa asukkaat toivat esiin huolensa muun muassa kunnan puutteellisesta tiedottamisesta ja taloudellisesta suunnittelemattomuudesta.

Monilla alueen asukkailla on ollut käsitys, että he ovat liittymässä kunnan viemäriin ja lisäksi olettamus, että hinta on sama kuin muualla kunnassa. Tilaisuudessa tuli selvästi esille se, että aluetta ollaan liittämässä kunnan virkamiesten perustaman osuuskunnan viemäriverkkoon.

Tilaisuudessa selvisi, että osuuskunnan toiminta-alueella rakentamisen, ylläpidon ja hallinnon taloudellinen vastuu kaadetaan osuuskunnan kautta kiinteistön omistajille. Kunta ei ole suunnitellut osuuskunnan taloudellista tukemista ja näin ollen vähintään 6 miljoonan euron hanke ollaan rakennuttamassa toiminta-alueen kiinteistön omistajien kustannuksella.

Toiminta-alueen siirtoa osuuskunnalle on lähdetty viemään eteenpäin ilman tarvittavaa tiedotusta ja asian valmistelua. Hyvä hallintotapa edellyttäisi, että ennen toiminta-alueen siirtoa osuuskunnalle, osuuskunnan toiminnan taloudelliset edellytykset selvitetään tarkasti ja hanke aikataulutetaan. Teknisen johtajan Hannu Niemelän puheenvuorosta ilmeni, että kunnassa ei ole käsitelty toiminta-alueella olevien kiinteistöjen vapautushakemuksia. Kunnalta puuttuu oheistus hakemusten käsittelyyn (Liittymisvelvollisuudesta vapautuminen vesihuoltolaitoksen toiminta-alueesta).

Kylien kokouksessa valmistellun yhteisen kannanoton allekirjoitti määrä aikaan mennessä 306 henkeä.

Kylillä tilannetta seurataan tarkasti, miten kannanotto huomioidaan ja mitä Hämeenkyrön hallinnossa tehdään seuraavaksi.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

  • Toiminta-alueen siirtoa koskevien kannanottojen viimeinen jättöpäivä su 8.5.2016

  • Vapautushakemusten lähettäminen ja/tai käsittelyvaiheen tiedustelut kunnan  ympäristösihteerille.

  • Tekninen lautakunnan seuraava kokous 24.5.2016.

  • Kylien kokouksia järjestetään asian etenemisen eri vaiheissa. Seuraaviin kokouksiin kutsutaan paikalle juristi konsultoimaan alueen asukkaita.

Kuva/juttu: UutisOiva 4.5.2016