Tiedotteet‎ > ‎

Aurinko helli kivaa kevättapahtumaa

lähettänyt Pertti Haavisto 9.5.2011 klo 0.06   [ 14.5.2011 klo 0.33 päivitetty ]
Mahnalan Ympäristökoululla oli tapahtumarikas viikonvaihde kun vanhempainyhdistys Mahla järjesti lauantaina 7.5. sisäpihan suojissa peräkonttikirppiksen. Myyjiä oli lähemmäs kymmenen ja erityisesti lelut näyttivät tekevän kauppansa alakouluikäisten keskuudessa. Yleisöllä oli mahdollisuus seurata paikan päällä muun muassa toteeminveistoa ja punamultamaalin keittoa. Myydystä maalista saatu tuotto käytetään toteemin veistokuluihin.
 
 
 
 
Punamultamaali on keitetty valmiiksi. Tarja Sulonen, Erika Seppälä, Aki Sulonen ja 120 litraa vasta valmistunutta maalia.  Rakennusrestaurointi A.Sulonen osallistui tapahtumaan sponsoroimalla keittotyön Mahnalan Ympäristökoulun hyväksi. 
 


Mahnalan Talvitapahtumassa jäänveistäjänä ihastuttanut Pasi Ahokas kävi tällä kertaa käsiksi kolme metriseen mäntyyn. Pasi Ahokas on saanut tehtäväksi veistää Ympäristökoulun pihaan toteemin jossa esiintyvät eläimet ovat lasten itsensä valitsemia. Mukana on muun muassa karhu, ilves, käärme, myyrä ja eksoottinen gibralttarin apina. 

Mäkikauppilan Jussin metsästä lahjoituksena saadussa männyssä oli iloinen yllätys, linnun pesäkolo jonka Pasi Ahokas halusi ehdottomasti säästää. Toteemissa ylimpänä komeilee tokaluokkalaisten hirvi jonka sarvien välistä löytyy varsin mukava pesäpaikka. Veistotyö ottaa kaksi pitkää päivää, seuraavan kerran Pasi Ahokas tavataan työn touhussa sunnuntaina 15.5. Käykää paikan päällä ihailemassa. 
Comments