Tiedotteet‎ > ‎

Kyrön Kylät SYYSKOKOUS Heiskalla ke 28.11.2012 klo 18.15

lähettänyt Pertti Haavisto 27.10.2012 klo 23.40   [ 27.10.2012 klo 23.49 päivitetty ]
Hämeenkyrön alueella toimivat kylä-, asukas- ja omakotiyhdistykset sekä yhteistyötoiminnasta kiinnostuneet yhteisöt verkostoituivat vuosi sitten ja päättivät järjestäytyä Heiska ry:n jaostoksi, jonka nimeksi tuli Kyrön Kylät.

Kyrön Kylät on virkeä yhtymä ja sen edustajat ovat valveutuneita kylien puolustajia. Kantavana ajatuksena on, että kylien tulee näkyä ja kuulua myös naapurikyliin ja kauemmaksikin, mutta ennen kaikkea, tärkeintä on kunkin kylän oma yhteishenki ja yhteistyöhalu. Kokouksien ilmapiiri on innostava, kylille ajankotaisista asioista puhutaan hyväntahtoisesti, mutta suoraan. Huhupuheet on helppo oikaista. 

Jokainen Kyrön Kylien jäsenyhdistys nimeää edustajan ja varaedustajan kalenterivuodeksi kerrallaan. Kaikilla toiminnasta kiinnostuneilla on kuitenkin puhe- ja läsnäolo-oikeus jaoston kokouksissa joita järjestetään noin kahden kuukauden välein. Seuraava kokoontuminen on 28.11.2012, jolloin on vuorossa syyskokous ja puheenjohtajan valinta vuodelle 2013.

- Kyrön Kylät ovat päättäneet edelleen tehostaa kylien yhteistyötä ja voimavaroja. On tärkeää, että kylät ovat vahvasti edustettuina kunnan päättävissä elimissä. Tärkeää on myös pitää päättäjät ajan tasalla, mitä kyliin kuuluu ja mitkä ovat kyläläisten odotukset ja toiveet. Kannattaa käyttää tämä mahdollisuus ja ottaa askel kohti voimakkaampia ja elinvoimaisempia kyliä, kirjoittaa Kyrön Kylien puolesta puheenjohtaja Marjaleena Erkkilä Jumesniemestä.

Kyrön Kylien aktiivisia jäsenyhteisöjä ovat muun muassa Kaipion maamiesseura, Kuustenlatva-seura, Heinijärven kyläyhdistys, Jumesniemen seudun kyläyhdistys, Lavajärven-Komin kyläyhdistys, Pinsiö-Seura sekä Mahnalan maamiesseura. Kokouksiin osallistuu säännöllisesti myös Pirkanmaan kyläasiamies Marja Vehnämaa.

Mahnalan kylän edustaja/t vuodelle 2013 valittaneen ja nimetään maamiesseuran seuraavassa syyskokouksessa. 

Lue lisää Kyrön Kylien toiminnasta alla olevista dokumenteista.
Kyrön Kylien säännöt
Kyrön Kylillä tiukka mielipide palveluverkosta
Hämeenkyrö Sightseening & Kyläsuunnitelman päivitys
Ċ
Pertti Haavisto,
27.10.2012 klo 23.48
Ċ
Pertti Haavisto,
27.10.2012 klo 23.48
Ċ
Pertti Haavisto,
27.10.2012 klo 23.47
Comments