Mansikkasunnuntai - kakkua ja kulttuuria

Hämeenkyrössä Yrjölän Marjatilalla vuosi sitten ensimmäisen kerran järjestetty Mansikkasunnuntai oli paikallinen kakku- ja yleisömenestys. Mansikkasunnuntaita vietetään Mahnalassa jälleen 5.7.2015 klo 14-16.

Mansikkasunnuntain yhteydessä järjestetään kaikille avoin kakkukilpailu. Ilmoittautuminen on jo alkanut (linkki). Kilpailun tuomareina toimivat mm. tangokuningatar Johanna Debreczeni sekä leipomoalan asiantuntijat Satu Hietaniemi Moision Kotipakarista, Hanna Silander tmi Purppurahelmestä ja Irma Kärki Simunan Martoista. Tapahtuman järjestäjän puolesta raadissa kakkuja arvioivat Mahnalan Ympäristökoulun lasten edustajat.

Ennen tuomariston arviointiurakkaa yleisöllä on  hetki aikaa tutustua kilpailukakkuihin. Tuomariston laittaessa kakkuja paremmuusjärjestykseen on yleisölle tarjolla vuorovaikutuksellista väliaikaohjelmaa. Runokakun koristelua ohjaavat hämeenkyröläisen Runoklubin Anne Karhu-Cormier ja improvisaatiotukihenkilö Pia Koponen. Runoja ja sanataidetta työstävä taiteilija Jaana Kilpi-Kiukainen tuo näytille Mahnalan maisemilla kuvitettuja runosisutustaulujaan ja lausuu tuotantoaan. Mansikkasunnuntain juontaa Mari Kola.

Mansikkasunnuntai huipentuu kakkuarpajaisiin ja Kakkupuffettiin. Mansikkakakkukilpailun lopuksi herkutellaan kilpailuun osallistuneilla kakuilla ja kuullaan tangokuningatar Johanna Debreczeniä.

Tule paikan päälle nauttimaan runsaasta ohjelmasta ja Hämeenkyrön kansallismaisemasta.

Mansikkasunnuntain aikataulu

13:30 kakkupöydän kattaus
14:00 kakkukatselmus yleisölle
14:15 raati valitsee suosikkinsa
15:00 kakkupuffetti avautuu yleisölle
15:30 kakkuarpajaiset ja voittajien julkistus
15:45 Johanna D. esiintyy

Puffettiliput ja varainkeruu

Kilpailuun tulevat kakut syödään lopuksi kakkupuffetissa. Puffettilippuja on myynnissä Tilamyymälä-kahvila Puimasuulissa hintaan aikuiset 6€ ja lapset 3€. Puffettilipuista ja kakkuarpajaisista saadut tuotot ohjataan Mahnalan Ympäristökoulun oppilaiden hyväksi.

Lisätietoja tapahtumasta ja kakkukisasta

Mahla ry: Marjo Olshin p. 0400-831216
Yrjölän Marjatila: Tiina Harrinkari p. 040-7001597
Mahnalan nettisivuilla: www.mahnala.com


Viime vuoden kilpailun voittajakakku
Mollukka – Miia Heinisuo


ILMOITTAUTUMINEN JA KILPAILUOHJEET

Osallistu kesän maittavimpaan kisaan Mahnalassa  -  leivo unelmien mansikkakakku

Mansikkakakkukilpailu on avoin kaikille.
Kilpailusarjoja on kaksi: lapset ja nuoret (alle 16 vuotiaat) sekä aikuiset (yli 16 vuotiaat).

Kakun tulee riittää vähintään 10 hengelle, ja siinä pitää olla yhtenä raaka-aineena mansikoita. Arviointiperusteina raadilla ovat maku, ulkonäkö ja mansikkaisuus.

Voittaja saa palkinnoksi kolme laatikollista, toiseksi tullut kaksi ja kolmannen sijan nappaava yhden laatikollisen vastapoimittuja mansikoita. Kaikki osallistujat saavat omasta kakustaan tuomariston antaman palautteen.

Osallistuminen ei maksa mitään. Yrjölän marjatilalta tukee osallistumista lahjoittamalla kilpailukakun mansikat. Mansikkatarpeensa voi ilmaista ilmoittautumisen yhteydessä.

Kakuntekijöiden ilmoittautumisia toivotaan ennakkoon tilajärjestelyjen vuoksi. Ilmottautuminen onnistuu joko Ilmoittautumislomakkeella tai Tilamyymälä-kahvio Puimasuulilla sen aukioloaikoina.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään seuraavat tiedot:
  • Kakun nimi.
  • Tekijän nimi ja yhteistiedot.
  • Raaka-aineet, lista käyttämistäsi raaka-aineista. Huom. suhteita tai määriä ei tarvitse ilmoittaa.
  • Mansikkatarve. Huom. tässä ennakkotieto marjatilalle.
  • Valmistuspäivä. Huom. kakun tulee olla syöntikelpoinen kisapäivänä.
Noudathan kakun leipomisessa ja kuljetuksessa hyvää ja huolellista hygieniaa!