Mansikkasunnuntai – kakkua ja kulttuuria

Runon ja suven päivänä 6.7.2014 Yrjölän Marjatilalla Hämeenkyrössä järjestetään kaikille avoin Mansikkakakkukilpailu. Kilpailun tuomareina toimivat tangokuningatar Johanna Debreczeni sekä leipomoalan asiantuntijat Hanna Silander tmi Purppurahelmestä ja Terja Moisio, Moision kotipakarista. Tapahtuman järjestäjää raadissa edustavat lahjomattomat lapset Mahnalan Ympäristökoulusta.

Pikku Kakkosesta tuttu juontaja Pia Koponen herättää yleisön improvisointitaidot ja ohjaa Runokakun valmistuksessa. Kuka tahansa voi ottaa osaa inspiroivaan ja taatusti nauruhermoja kutkuttavaan runoimproon, Eino Leinon kunniaksi.

Mansikkasunnuntain ohjelmatarjonta huipentuu Kakkupuffettiin. Mansikkakakkukilpailun lopuksi herkutellaan kilpailuun osallistuneilla kakuilla ja kuullaan tangokuningatar Johanna Debreczeniä.

Lasten pomppulinnan ja makkaragrillin toiminnasta pitävät huolen pappatunturikerho Kosken Plikat. Neiti Kesäheinien kaunistautumispisteessä luodaan viehkeitä kampauksia kukkakoristein. Lisäksi kakkuarpajaiset ja kirjojenvaihtotori - tuo omia kirjoja vaihtoon ja ota uusia tilalle.

Tapahtuma alkaa klo 14.00

Tule paikan päälle nauttimaan runsaasta ohjelmasta ja Hämeenkyrön kansallismaisemasta.

Suvi-illan vieno tuuli 
Suvi-illan vieno tuuli
huokaa vuoren alta,
hongikon polkua hopeoipi
kuuhut taivahalta.
Hiljaa huojuu korven honka,
kaukana käkö kukkuu,
vaieten astuvi vaeltaja,
mielen murhe nukkuu.

Eino Leino

Ilmoittautuminen 

Mahnalan Ympäristökoulun vanhempainyhdistyksen, Mahla ryn järjestämä Mansikkakakkukilpailu on avoin kaikille. Sarjoja on kaksi: lapset ja nuoret (alle 16 vuotiaat) ja aikuiset. Osallistuminen ei maksa mitään, mutta kakuntekijöiden ennakkoilmoittautumisia toivotaan ja se on käynnissä jo nyt. Ennakkoon voi ilmoittautua tästä tai Tilamyymälä-kahvio Puimasuuliin aukioloaikoina. Ilmoittautuminen 3.7.2014 mennessä. Lue lisää kilpailuohjeesta.

Palkinnot

Kakkukilpailun kolmen parhaan kakun tekijöille on luvassa makoisa palkinto, mansikoita. Voittaja saa kolme laatikollista, toiseksi tullut kaksi ja kolmannen sijan nappaava yhden laatikollisen vastapoimittuja mansikoita.

Varainkeruu

Mahla ry käyttää Kakkupuffetin ja kakkuarpajaisten tuotot Mahnalan Ympäristökoulun oppilaiden hyväksi, esimerkiksi bussikuljetuksien tukemiseen retkillä, erilaisiin pääsymaksuihin, koulun tapahtumapäiviin sekä lähiruuan hyväksi. Kosken Plikkojen tapahtumasta keräämä tuotto menee Syöpälasten hyväksi.

Tapahtuman aikataulu 

13:30 kakkupöydän kattaus
14:00 kakkukatselmus, yleisö pääsee hetkeksi kakkujen äärelle
14:30 raati ryhtyy maistelemaan ja valitsemaan suosikkinsa
15:00 kakkupuffetti avautuu yleisölle (liput: aikuiset 6 €, lapset 3 €)
15:15 voittajien julkistus ja palkitseminen
15:30 kakkuarpajaiset
15:45 Johanna D. esiintyy

Lisätietoja tapahtumasta

Mahla ry / Sari Mantila-Savolainen, 040-5662546
Mopotytöt / Mari Kola, 040-5039380
Yrjölän Marjatila / Tiina Harrinkari, 040-7001597

KILPAILUOHJE

Osallistu kesän maittavimpaan kisaan Mahnalassa - leivo unelmien mansikkakakku

Suven ja runon päivänä järjestettävä Mansikkakakkukilpailu haastaa kaikki leipomaan mansikkakakun – millainen on sinun unelmakakkusi?

Kakun tulee riittää vähintään 10 hengelle, ja siinä pitää olla yhtenä raaka-aineena mansikoita. Kilpailu on avoin kaikille, ja sarjoja on kaksi: lapset ja nuoret (alle 16 vuotiaat) sekä aikuiset (yli 16 vuotiaat).

Mansikkakakkukilpailuun osallistuminen on myös Mahnalan Ympäristökoulun oppilaiden tukemista. Kilpailuun tulevat kakut syödään lopuksi kakkupuffetissa, johon Mahnalan Ympäristökoulun vanhempainyhdistys Mahla ry myy puffettilippuja.

Ilmoittatumisohjeet

Täytä ennakkoilmoittautumislomake joko netissä: www.mahnala.com tai Tilamyymälä-kahvio Puimasuulilla. Lomakkeessa kysytään seuraavat tiedot:

  Kakun nimi. Keksi kakullesi nimi, joka kuvaa sitä
  Tekijän nimi ja yhteistiedot (puhelinnumero tai sähköposti)
  Raaka-aineet: lista käyttämistäsi raaka-aineista, suhteita tai määriä ei tarvitse ilmoittaa.
  Valmistuspäivä: kakkujen tulee olla syöntikelpoisia kisapäivänä

Noudathan kakun leipomisessa ja kuljetuksessa hyvää ja huolellista hygieniaa!

Antoisaa ideointia kisaan! Nähdään Mansikkasunnuntaina maukkaissa merkeissä!